Nieuws & Blog

Contact maken, contact voelen, met jezelf en met een ander

Het leuke van werken in het moment, met dat wat er zich aandient, is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren en - nog leuker - dat je dat ook niet hoeft te weten. Neem nou de vrouwendag van afgelopen vrijdag: we startten de dag met een ademmeditatie. Adem opent, geeft energie en zet de boel in beweging! Daarmee kwam er een thema boven drijven waar we ons de rest van de dag mee bezig hebben gehouden: Contact. 

Lees verder
Ervaringsoefeningen mbt bewegen

Enkele ervaringsoefeningen mbt bewegen, behorend bij het artikel To move or not to move, that's the question.

Lees verder
To move or not to move... that's the question

Niet dus! In dit artikel ga ik wat dieper in op de tweede van de drie pijlers of sleutels van de ervaringsgerichte therapie: adem, beweging en geluid. Vandaag beweging

Lees verder
Oefening ademhaling: Verkennen van de ademruimte

Een eenvoudige oefening die je zelf kunt doen om je bewuster te maken van je ademhaling.

Lees verder
Nieuwe website voor docentencoaching

Ik bied al jarenlang specifieke begeleiding aan docenten, onderwijzers en leerkrachten in primair, voortgezet en hoger onderwijs, in de vorm van intervisie, supervisie, begeleiding van teams en (didactische) coaching. De informatie hierover heeft nu een eigen plek gekregen op www.docenten-coaching.nl

Lees verder
Oefening lichaamsbewustzijn

In de komende maanden ga ik enkele oefeningen geven die je thuis kunt doen, wanneer je het idee of het gevoel hebt dat je ‘vastzit'. Hierbij de eerste oefening, gericht op het vergroten van je lichaamsbewustzijn.

Lees verder
"Zin in School" Hogeschool InHolland Alkmaar

https://www.facebook.com/PaboInhAlkmaar/posts/571545459699889

een kleine impressie van de workshop die ik aan de Hogeschool InHolland gegeven aan 1e, 2e, en 3ejaars studenten van de PABO.

 

Lees verder
Ken jij jezelf?

Tempel van DelphiSocrates was er van overtuigd dat je eerst jezelf moet kennen voordat je überhaupt de wereld om je heen kunt leren te begrijpen. Niet voor niets citeerde hij de spreuk die op de voorgevel van de Apollotempel in Delphi stond gegraveerd “Ken jezelf”. Jezelf te kennen is een eerste vereiste voor alle wijsheid. Jezelf niet kennen kan nogal wat gevolgen hebben voor hoe je je leven leeft, en hoe je je leven ervaart. En dat heeft weer effect op de relaties die je hebt met de mensen om je heen.

Lees verder
Vergoeding van sessies in 2016

Naast 'reguliere' zorg heb je als patiënt/cliënt ook de mogelijkheid om 'alternatieve' hulpverlening in te roepen. Lichaamsgerichte psychotherapie zoals ik dat aanbied, valt ook onder de noemer 'alternatieve geneeswijzen'. Kosten die je voor mijn soort therapie maakt, worden niet vergoed door de basisverzekering, maar wel via een aanvullende verzekering.

Lees verder
Coachen in het onderwijs

Ik maak deel uit van een groep ervaren coaches voor mensen in het onderwijs. Dit is een initiatief van CNV Onderwijs. Het is ontzettend leuk om in collegiaal verband samen te werken met andere coaches die net als ik feeling hebben met het onderwijs.

Lees verder