Onderwijsbegeleiding vanuit ervaring

Na het behalen in 1976 van het diploma Volledig Bevoegd Onderwijzeres begon ik aan een reis door onderwijsland die voortduurt tot op de dag van vandaag.

Niet alleen heb ik ervaring opgedaan als leerkracht en heb ik aan alle groepen van de basisschool lesgegeven, ook heb ik in die periode alle ontwikkelingen meegemaakt die zo bepalend zijn geweest voor het onderwijs anno nu. Ik heb zelf en bij collega's ervaren wat de impact kan zijn van een fusie, gedwongen ontslag, afvoerregelingen, de onrust die onderwijskundige veranderingen met zich mee kunnen brengen, bezuinigingen et cetera.

Mijn onderwijservaring in therapie, training en coaching

Het is voor mij een logische stap om mijn werk als lichaamsgericht therapeut/trainer/coach te combineren met mijn jarenlange onderwijservaring. Ik merk ook dat hier mijn passie ligt: het beste uit mensen halen. Juist in het onderwijs, daar waar wij jonge mensen begeleiden naar volwassenheid. Juist daar is het volgens mij van essentieel belang dat wij - onderwijsmensen - onszelf kennen, weten wat onze kwaliteiten en valkuilen zijn, wat onze patronen zijn die ons mogelijk belemmeren én hoe wij die kunnen ontgroeien!

Het beste uit mensen halen, van klassenleerkracht tot directeur, van mentor tot IB'er, van bouwcoördinator tot bestuurder.

Dit doe ik samen met Marieke van Vliet via ons gezamenlijke bedrijf Nijhuis en Van Vliet: www.nijhuisenvanvliet.nl