We werken altijd vanuit jouw hulpvraag. Die is bepalend voor de doelstelling die je hebt. De ervaring leert dat dit geen statische feiten zijn, maar dat zij mee-ontwikkelen met jouw proces.

Samen onderzoeken we of er wellicht sprake is van emotionele en/of lichamelijke blokkades, of van negatieve gedachtenpatronen. Als dat het geval is, dan starten we een proces van bewustwording, waarbij je inzicht in je eigen functioneren steeds beter zal worden. Regelmatig evalueren we de voortgang van het proces, waarbij we zo nodig de hulpvraag en/of doelstelling bijstellen. Uiteindelijk wordt het effect van de therapie merkbaar in je dagelijkse leven.

Gebruikte technieken

Ik maak gebruik van verschillende technieken uit het lichaamswerk en bio-energetica. Vanuit de body & mind gedachte is er daarbij zowel aandacht voor je lichaam als voor je geest.

Naast gesprekken waarin we dieper op de thema’s in kunnen gaan, werken we ook direct aan en met het lichaam:

  • Door je lijf op een bewuste manier in beweging te brengen, zal je lichaams-bewustzijn zich ontwikkelen en kunnen lichamelijke en/of emotionele blokkades letterlijk voelbaar worden gemaakt.
  • In het ademwerk leer je door op een bepaalde wijze dieper, voller en bewuster te ademen in contact te komen met een diepere gevoelslaag.
  • Door middel van psychodrama en gestalt kun je in een vertrouwde setting bepaalde situaties herbeleven en verhelderen.
  • Ook meditatie, massage en oefeningen in ontspanning, expressie en het maken van contact zijn krachtige werkvormen.