Persoonsgerichte, individuele coaching

Coaching richt zich actief en praktisch op je dagelijks functioneren, zowel op het persoonlijke als op het professionele vlak. Vaak zijn coaches vooral taakgericht. In die visie ligt het accent op het aanleren van kennis en vaardigheden die vereist zijn om goed te kunnen functioneren in een organisatie.

Mijn insteek als coach

In mijn coaching combineer ik het taakgerichte van de reguliere coaching met het persoonlijke aspect van individuele therapie. Doelstelling en hulpvraag zijn essentieel. Als coach ben ik begeleider: structurerend, ondersteunend en stimulerend. Vanuit mijn achtergrond als therapeut hanteer ik dus als coach een persoonsgerichte benadering.

Iedereen ontwikkelt in zijn leven een reeks van overtuigingen en patronen waarmee hij uiteindelijk vorm geeft aan leven èn werken. Wanneer die patronen belemmerend werken, kan het voelen als vastzitten; niet alleen in je lichaam, maar ook in je denken en handelen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

In de sessies nodig ik je uit om voorbij te gaan aan die oude systemen en op zoek te gaan naar jouw authentieke kwaliteiten, je persoonlijke doelen en wensen in het leven. Je wordt je opnieuw bewust van je eigen wijsheid en oorspronkelijkheid. 

Een greep uit mogelijke thema's:

  • het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten;
  • het ontwikkelen van een open en communicatieve houding met de daarbij behorende vaardigheden;
  • het ontwikkelen van authenticiteit en zelfstandigheid.
  • etc.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in coaching vanuit je bedrijf of organisatie, neem dan vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. 

Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs verzorg ik diverse vormen van coaching speciaal gericht op leerkrachten. Je kunt hierover meer lezen op mijn andere website www.docenten-coaching.nl